Estetik Diş Hekimliği Uygulamaları

Günümüzde insanlar artık dişlerinin sadece temiz olmasını değil aynı zamanda daha beyaz olmasını da istiyor.

Diş beyazlatma nasıl yapılır dişlere zararlı mıdır ?

 

Bleaching (diş beyazlatma)
Diş beyazlatma nasıl yapılır dişlere zararlı mıdır?

Günümüzde insanlar artık dişlerinin sadece temiz olmasını değil aynı zamanda  daha beyaz  olmasını da istiyor.
Beyaz dişler  hem daha estetik hem de daha genç bir görünüm verir  beyazlatma işleminde sıklıkla ve başarı ile uygulanan İki ayrı temel uygulama tekniği vardır.Her iki teknikte de dişlere hiçbir zarar gelmez . Bazı hastalarda tedavi süresince hassasiyet gözlenebilmektedir fakat hassasiyet geçici bir durum oluptedavi sonrasında geçmektedir.

 

 

1. Ev tipi beyazlatma(home bleaching):
Bu teknikte hastaya özel hazırlanan şeffaf plastikten hazırlanan diş kalıbına ,
özel beyazlatma ajanı konulup hasta yatarken kullanması tavsiye edilir yaklaşık bir haftada beyazlatma sağlanır.

 

 

2. Ofis tipi beyazlatma(Office bleaching)
Bu Teknikte başka bir beyazlatma ajanı muayenehanede aynı seans içinde diş etleri ilaçla kontağa geçmemesi için izole edilerek uygulanıp beyazlatma işlemi tamamlanır. Bu uygulama genelde özel bir ışın kullanılarak yapıldığı gibi ışınsız yenı tipleri de bulunmaktadır. Yaklaşık bir saatte uygulama tamamlanır. Uygulama sonrasında renkteki açıklık daha belirginleşir istenirse uygulamanın tekrar edimlisi  ve rengin daha da açılması mümkündür.

 

Tek diş beyazlatma
Eskiden yapılmış kanal tedavili dişler de zaman içinde kararma yapabildiğinden tek bir dişe beyazlatma uygulaması da vardır. Bu uygulamada siniri alınmış dişin tekrar temizlenip içine kanal tedavili dişler için özel üretilen bir beyazlatma ajanı uygulanır. Birkaç kez yenilenen ilaç istenen beyazlığa ulaşıldığı zaman çıkartılıp dolgusu tekrarlanır.

 

Laminate Vener (porselen lamina)
Hastaların özellikle ön dişlerinde bulunan renk ve şekil bozukluklarının giderilebilmesi için tavsiye edilen bir tedavi yöntemidir.
Dişlerden minimum madde kaldırılıp üzerine ince porselen plakalar yapıştırılarak dişlerin renk ve/veya şekillerinde değişiklik ve düzeltmeler yapılabilmektedir.Kesim sonrası alınan ölçü laboratuarda dökülüp ince porselen plakalar hazırlanır.Yapılacak kesime bağlı olarak genelde anestezisiz çalışılır. İki seansta biter.

 

 

Kompozit Bonding
Laminate venerde yapılan işleminin kompozit (diş renkli ışınlı) dolgu kullanarak tek tek ağızda direkt hastaya yapılmasıdır.
Yeni çıkan ışınlı dolgularda dişe bağlanma kuvvetlerinin artması ve kompozitlerde renk seçenklerinin artması bu uygulamayı mümkün kılmaktadır. Laminate vener kadar olmasa da oldukça başarılı estetik sonuçlar alınması ve fiyat avantajı bu yöntemin tercih edilebilirliğini arttırmaktadır. Genelde anestezi kullanmaya gerek kalmamakla birlikte tek seansta bitirilir.

Diş Mücevheri

Tamamen kozmetik amaçlı olarak dişlerin istenilen (tercihen görünen) bölgesine altın ve/veya pırlanta içerikli bir süs yapıştırılmasıdır. Tek seansta anestezi yapmaya gerek kalmadan  yapıştırılır.

 

 

 

Bu sitenin içeriği, kullanıcıyı sağlık amaçlı bilgilendirmeye yönelik hazırlanmıştır. Sitede yer alan bilgiler, hiçbir zaman bir hekim tedavisinin ya da konsültasyonunun yerini alamaz. Site içeriği, asla kişisel teşhis ya da tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez.